Solitaire ring:
diamant op zijn best

De solitaire: een tijdloze klassieker

De solitaire is een alltime klassieker: een tijdloze ring met  één enkele diamant. De solitaire wordt vaak als verlovingsring gekozen. De diamant staat zo symbool voor de unieke liefde tussen jou en je verloofde.

De slijpvorm van de diamant in je solitaire? Aan jou de keuze

Kenmerkend voor een solitair is de enkele diamant in het midden van de ring. Hoe die diamant eruit ziet, bepaal jij zelf. Val jij voor de briljante briljant of heb je het eerder voor de stijlvolle peervorm? Kies uit een van deze slijpvormen voor jouw eigen unieke solitaire:

  • De briljant is de populairste slijpvorm. Wist je dat wel 95% van alle diamanten in briljantvorm wordt geslepen? Zo’n briljant heeft 57 facetten en schittert daarom in volle glorie.
  • De diamant in peervorm heeft een ronde onderkant en een puntige bovenkant. Deze diamant blinkt uit door zijn unieke vorm en tijdloze schoonheid. We spreken ook over een traanvorm of pendeloque.
  • De diamant hartvorm symboliseert als geen andere diamant de eeuwige liefde.
  • De princess slijpvorm is een vierkante diamant: ideaal als je niet houdt van ronde vormen. De princess heeft 57 of 76 facetten en is na de briljant de populairste slijpvorm.
  • De markies slijpvorm of marquise cut lijkt op de peervorm, maar heeft twee scherpe punten. De lange, smalle diamant laat je sierlijke vingers nog langer en slanker lijken.

De solitaire ring in de goudkleur die je verkiest

Nu je de slijpvorm gekozen hebt, is het tijd om na te denken over de kleur van het edelmetaal. Diamanten ogen mooi met alle legeringen. Witgoud heeft een iets koelere en moderne uitstraling. Geelgoud, roze goud, champagnekleurig goud en roodgoud blinken uit door hun warmere look. Wat je kiest, hangt van jouw persoonlijke stijl en smaak af.

Kom je solitaire uitkiezen in onze juwelierszaak

Een solitaire koop je niet iedere dag. Zo’n unieke ring koop je in volle vertrouwen en met advies. Dat advies geven we je graag in onze juwelierszaak in het hart van de Antwerpse diamantwijk. We kunnen je heel wat verschillende modellen en designs tonen. Vind je niet exact wat je zoekt? We maken je solitaire ring in ons eigen atelier en vervaardigen hem precies zoals jij wilt dat hij eruit ziet.

De solitaire ring voor elk budget

Wij bieden solitaire ringen aan in heel wat prijscategorieën. En we gaan op zoek naar die solitaire die binnen jouw budget past. Omdat we lid zijn van de drie diamantbeurzen in Antwerpen, vinden we beslist jouw ideale diamant. We houden rekening met je wensen: de grootte van de steen, de kleur, de slijpvorm en de zetting.

Ambachtelijke solitaires gemaakt in ons eigen atelier

Al meer dan 50 jaar is Rayjo een vaste waarde in de Antwerpse diamantwijk. Waar vroeger alles met de hand gedaan werd, combineren we vandaag hightech technologische oplossingen met jarenlang vakmanschap. Zo gebruiken we de nieuwste software en ultramoderne 3-printers in ons atelier. Daarnaast zijn onze mensen gepassioneerde en gespecialiseerde ambachtslui die hun vak door en door kennen.

Kies je solitaire bij een Antwerp’s Most Brilliant juwelier

De stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre reiken sedert een aantal jaren het Antwerp’s Most Brilliant Label uit aan juweliers die voldoen aan de strengste kwaliteitsvereisten rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid en service. We zijn heel trots dat dit label al enkele jaren onze etalage siert.

Kom langs in onze juwelierswinkel en kies jouw unieke solitaire ring

Wij zijn iedere dag open, behalve op zondag! Je parkeert 1 uur gratis in Parking Vesting (Vestingstraat 30)!

Maandag: 10u tot 17u00
Dinsdag: 10u tot 17u00
Woensdag: 10u tot 17u00
Donderdag: 10u tot 17u00
Vrijdag: 10u tot 14u00
Zaterdag: 9:30 tot 12u00
Zondag: gesloten