Rayjo: buitengewone juwelen
in de Antwerpse diamantwijk

Jouw persoonlijke juwelier sinds 1967

Op zoek naar een betrouwbare diamantair met jarenlange ervaring en vakmanschap? Rayjo is een familiebedrijf dat al vele generaties actief is in de diamantsector van Antwerpen. Op zoek naar een exclusief en persoonlijk geschenk voor een geliefde of zoek je iets moois voor jezelf? Breng onze juwelierszaak in Antwerpen een bezoekje: als ontwerper en juwelier helpen we je graag in je zoektocht naar het perfecte cadeau.

“Een diamant staat voor zuiverheid en licht. Ze zijn een symbool van liefde en worden gedragen als een teken van toewijding.”

– Peter Singer

Rayjo: what’s in a name?

Vanwaar de naam ‘Rayjo’? Rayjo is een samenstelling van Raymond en Jozef Van Camp: de broers die de juwelierswinkel al die jaren geleden samen hebben opgericht. Rayjo is gestart als een hecht familiebedrijf met een passie voor diamanten. En dat is een halve eeuw later nog steeds zo. Tegenwoordig staan de kinderen Van Camp aan het roer: Johan Van Camp is zaakvoerder, zus Marleen is bestuurder en broer Mark is diamantzetter.

Maak kennis met ons team van vakmensen

Ontmoet ons professioneel en gepassioneerd team. Zij houden de kwaliteitsstandaard van Rayjo hoog:

 • Johan Van Camp – Zaakvoerder
 • Natasja – Productieverantwoordelijke
 • Marleen Van Camp – Bestuurder
 • Dirk – Salesmanager
 • Mark Van Camp – Diamantzetter
 • José – Goudsmid
 • Ann – Verantwoordelijke wasspuiterij dewax
 • Shaho – 3D-verantwoordelijke en designer

Maatwerk: onze grootste troef

Onze ontwerpers zijn niet alleen constant op zoek naar nieuwe creaties, maar ook naar nieuwe uitdagingen en nieuwe ideeën. Heb je iets leuk gezien in ons archief, maar wil je enkele details veranderen? Dat kan! Straal met een juweel waarvan er maar één bestaat in de wereld: het jouwe.

De nieuwste technologieën

Bij Rayjo gebruiken we moderne software waarmee we je ontwerp tot in de fijnste details uitwerken. Onze 3D-printer zorgt daarna voor de perfecte mal en het belangrijkste werk doen we nog steeds met de hand. Deze combinatie van spitstechnologie en traditionele ambacht zorgt voor een hoogkwalitatief juweel.

Diamanten van uitzonderlijke kwaliteit

De kwaliteit en de waarde van onze geslepen diamant bepalen we door de 4 C’s:

 • Carat Weight’ meet de schijnbare grootte van je diamant.
 • ‘Diamond Colour’ gaat over de kleur – en het gebrek aan kleur – bij je diamant.
 • ‘Diamond Clarity’ bepaalt hoe zuiver je diamant is.
 • ‘Diamond Cut’ gaat over hoe je diamant reageert op licht.

Als lid van de drie diamantbeurzen van Antwerpen hebben we doorheen de jaren heel wat ervaring opgedaan. Met die vakkennis voegen we graag nog twee extra C’s toe:

 • Confidentiality’ staat voor vertrouwen: in tegenstelling tot een online webshop weet je exact wat je koopt en van wie je koopt.
 • Category’ betekent dat we diamanten aanbieden in verschillende prijscategorieën: met het blote oog zie je geen verschil tussen een diamant van 1 karaat en eentje van 0,95 karaat, maar op het prijskaartje zie je wél een groot verschil.

Mocht u toch een bedenking of klacht hebben, dan verwijzen wij u graag door naar Belmed, een initiatief van de Federale Overheidsdienst Economie voor bemiddeling.

Diamanten met echtheidscertificaat

Bij aankoop van onze juwelen krijg je een huiscertificaat met daarin een uitgebreide beschrijving en waardering. We gaan telkens op zoek naar de beste en mooiste diamanten voor jouw juweel. En dankzij het certificaat mag je gerust zijn dat je diamant van topkwaliteit is en niet uit een conflictgebied komt.

Bij aankoop van elke geslepen diamant groter dan 1 karaat krijgt u een gemmologisch certificaat dat afgeleverd is door een van de drie erkende certificeringsinstellingen: HRD, IGI of GIA.

Trotse eigenaar van het Antwerp’s Most Brilliant label

Antwerp’s Most Brilliant is een kwaliteitslabel dat toegekend wordt aan de meest kwaliteitsvolle en betrouwbare juweliers in Antwerpen. Zij maken de reputatie van Antwerpen als wereldcentrum van de diamant helemaal waar. Juweliers met dit label garanderen kwaliteit, duurzaamheid, veiligheid, moraliteit, transparantie, service en bedrijfsstabiliteit. Kortom: dit label is een teken van kwaliteit en vertrouwen.

Wij verklaren hierbij op eer dat wij ten allen tijde werken conform alle criteria van het Antwerp’s Most Brilliant kwaliteitslabel.

Ook voor professionals & B2B

Ben je actief in de diamantsector en zoek je een onderaannemer? Dan ben je bij Rayjo aan het juiste adres! Je kan bij ons terecht voor 3D-ontwerpen, het printen van wassen modellen, gietwerk, halffabricaten en herstellingen met laser. We werken ook graag samen met kunstenaars voor kunstobjecten op maat. Rayjo realiseert graag jouw idee.

Service na verkoop

Uiteraard blijven wij u ook na uw aankoop een uitstekende service verlenen. Wilt u uw juweel laten aanpassen (vergroten, verkleinen, steentjes toevoegen of vervangen) of herstellen, dan helpen wij u graag verder.