Onderhoud & Service

Bij aankoop van een juweel kan u bij ons steeds een bijhorend expertise verslag bekomen. Hierin wordt een nauwkeurige beschrijving gemaakt met de specifieke kenmerken van het gebruikte edelmetaal en de edelstenen. Tevens zal voor diamanten vanaf 1.00 ct een gemmologisch certificaat worden afgeleverd van een internationaal erkend grading institute met vermelding van de referentie in het expertiseverslag. Om een juweel als nieuw te houden moet dit elk jaar volledig worden nagekeken. Het nazicht is gratis en wij kunnen hiervoor ook de nodige onderhoudswerken uitvoeren.

Onderhoudstips


Met de volgende tips blijven uw juwelen een leven lang als nieuw:
1. Draag uw juwelen nooit als u zwaar werk moet doen.
2. Draag uw juwelen nooit als u schoonmaakt. De chemicaliƫn kunnen het goud aantasten.
3. Bewaar uw juwelen altijd apart. Zo vermijdt u krassen. Bewaar ze bij voorkeur in de originele doos waarin het juweel werd geleverd.
4. Reinig al uw juwelen regelmatig.
5. Laat uw juwelen jaarlijks nakijken door een vakman. Zo voorkomt u losse stenen en schade aan het juweel. Juwelen met edelstenen hebben een aantal minuscuul kleine hoekjes en kantjes waar vuil en stof zich opstapelt. Dit verminderd na verloop van tijd de schittering van de stenen. Om dit te vermijden moet u ze ongeveer om de maand reinigen:
5.1. Maak een sopje van warm water en zeep. Houd bij de keuze van de zeep rekening met het soort edelsteen. Diamant, robijn en saffier zijn harde stenen en kunnen een stevige zeep verdragen. Smaragd, aquamarijn en parels zijn brozer en moeten daarom met een zachtere zeep gereinigd worden.
5.2. Gebruik een oude, zachte tandenborstel om zeepsop op het juweel aan te brengen en te reinigen. Concentreer u vooral om de zettingen rond de stenen.
5.3. Spoel het juweel grondig om alle zeep en vuil te verwijderen. Droog vervolgens met een haardroger of een zachte stoffen doek.